flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ:синергія заради майбутнього»

23 травня 2017, 11:01

             22 травня 2017 року у Києві відбувся Перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ:синергія заради майбутнього».

              Форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

              За сприяння Державної судової адміністрації України в Запорізькій області організовано проведення форуму в режимі відеоконференцзв`язку  у  приміщенні Апеляційного суду Запорізької області, в якому взяв участь голова Новомиколаївського районного суду Запорізької області, суддя-спікер - Шиш Антон Борисович.

             Учасники форуму обговорили нагальні питання  взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомилися із світовим досвідом взаємодії між судами та ЗМІ, поділилися власним досвідом комунікацій. За результатами форуму було ініційовано створення Комітету «Суди і ЗМІ»  та визначено представників журналістських організацій  та суддів,  які увійшли до робочої  групи  щодо розробки  спільних правил  взаємодії.

             Під час спілкування з журналістами керівники запорізьких судів та судді-спікери обговорили актуальні питання та перспективні шляхи взаємодії між судовою гілкою влади та мас-медіа на регіональному рівні.

 

Прес-секретар Новомиколаївського районного

суду Запорізької області