flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося навчання працівників апаратів судів на тему: "Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю"

17 травня 2017, 11:14

      16 травня 2017 року в Апеляційному суді Запорізької області Дніпропетровським регіональним відділенням Національною школою суддів України було проведено навчання працівників апаратів судів Запорізької області на тему: "Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю", в якому взяли участь заступник керівника апарату суду Коломоєць Ірина Олександрівна та судовий розпорядник Гелетюк Лариса Іванівна.

       Відкрили семінар вітальними промовами голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко, директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Володимир Поплавський, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області Ірина Бєлікова та керівник апарату Апеляційного суду Запорізької області Інна Пругло.

      З презентаційною доповіддю "Загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність. Соціологічний портрет людини з інвалідністю" виступила доцент кафедри соціології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара - Віра Макаренко.

    Суддя господарського суду Дніпропетровської області Іван Колісник ознайомив присутніх з правовим законодавством стосовно людей з інвалідністю, приводячи приклади з рішень Європейського суду з прав людини.

    Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган виступила з презентаційною доповіддю " Комунікативно-психологічні особливості із людьми з інвалідністю".

     Під час навчання учасники отримали чималі знання щодо правил поведінки та етики спілкування з людьми з інвалідністю. Обговорено актуальне питання щодо фізичної доступності будівель та приміщень судів для людей з особливими можливостями.

     По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

Прес-секретар Новомиколаївського районного

суду Запорізької області